3 Νοε 2015

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εμείς οι Πόντιοι πατριώτες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ζητούμε άμεσα την παραίτηση του υπουργού παιδείας διότι προσέβαλε τη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής γενοκτονίας!

Ντροπή και αίσχος γι αυτόν τον ανεκδιήγητο και ανθέλληνα άνθρωπο που δυστυχώς ψηφίστηκε από Ελληνες και σήμερα είναι υπουργός παιδείας.
Το ήθος λοιπόν αυτού του ανιστόρητου και ως φαίνεται αγράμματου ανθρώπου μιας και μπροστά στο μίσος του για το έθνος των Ελλήνων μπερδεύει ακόμα και έννοιες ταυτόσημες αποτυπώνεται στις δηλώσεις του τις οποίες παραθέτουμε ευθύς αμέσως:

«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας» είπε και συμπλήρωσε:
«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».
«Αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι, και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα» πρόσθεσε.

Για να μαθαίνει ο ¨κύριος¨ υπουργός λοιπόν ο όρος γενοκτονία σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις. Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.

Ο ποντιακός ελληνισμός, από την πτώση της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας (1461) γνώρισε συνεχείς διωγμούς, σφαγές, ξεριζωμούς και προσπάθειες για το βίαιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό του, με αποκορύφωμα τη συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση - γενοκτονία του αιώνα μας.
Η απόφαση για την εξόντωσή τους πάρθηκε από τους Νεότουρκους το 1911, εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου και ολοκληρώθηκε από το Μουσταφά Κεμάλ (1919-1923).
Αυτό που δεν πέτυχε το σουλτανικό καθεστώς στους πέντε αιώνες της τυραννικής διοίκησής του, το πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια ο Κεμάλ, εξόντωσε τον ελληνισμό του Πόντου και της Ιωνίας.
Οι Έλληνες στον Πόντο ανέρχονταν σε 700.000 άτομα την παραμονή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι το τέλος του 1923 είχαν εξοντωθεί 353.000 άτομα.

Ως φαίνεται οι χιλιάδες αυτοί σφαγιασθέντες άνθρωποι καθώς και οι οικογένειες τους δεν θεωρούνται θύματα από τον ¨κύριο¨ Φίλη ο οποίος διαθέτει απύθμενο μίσος και ρατσισμό κατά των Ελλήνων.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ν.Ε. ΚΙΛΚΙΣ