16 Νοε 2014

Βασιλική Παπαθανασίου. Η δασκάλα που ξεφτίλισε τους σφαγείς ΕΑΜΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ

Στην δεξιά φωτογραφία, είναι ο λόγος που οι κάτοικοι του ΣΚΡΑ αλλά και η ηρωίδα δασκάλα, θεωρούσαν αδιανόητο να προσκυνήσουν τους Βούλγαρος του ΕΑΜ ΕΛΑΣ. Το 1913 τους έσφαζαν, το 1940 τους πολεμούσαν σαν συμμάχους των Γερμανών και τώρα τους ήρθαν σαν Δημοκράτες σύμμαχοι των μπολσεβίκων. 
 Όταν το Γ.Ε.Σ και η Ακαδημία Αθηνών λειτουργούσαν ως θεσμοί. Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο Παιονίας Κιλκίς καθώς και o Γραμματέας της Ν.Ε Κιλκίς τίμησαν την γενναία δασκάλα. Στην αφήγηση της αιματοβαμμένης ιστορίας της δολοφονίας της Βασιλικής Παπαθανασίου, μοιραία ήταν και η σύγκριση της στάσης Της με την κατάσταση και την στάση που κρατάει τώρα η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως άλλωστε έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές για τα περιφερειακά της όργανα.

Ο υπεύθυνος της Τ.Ο Παιονίας κατέθεσε στεφάνι ενώ καμία πολιτική – θρησκευτική ή κρατική αρχή δεν έδωσε το παρών. 
Είναι δύσκολο βέβαια να ανέβεις τόσο ψηλά με τόση υγρασία και κρύο αν δεν είναι προεκλογική περίοδος.
Η Χρυσή Αυγή ήταν εκεί και ενημέρωνε τους κατοίκους για τον λόγω της επίσκεψης της μιας και οι ίδιοι δεν μπαίνουν στον κόπο να μάθουν την πρόσφατη ιστορία που εκτυλίχτηκε έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους.Για να μάθετε όλη την αλήθεια για την Ηρωική Δασκάλα πατήστε εδώ.