2 Απρ 2013

ΕΟΚΑ « Η ΑΡΧΗ »


Στα γραφεία της Τ.Ο του Λαϊκού Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής στο Κιλκίς, την Δευτέρα 1η Απριλίου έγινε ομιλία για την έναρξη της αντίστασης των Κυπρίων το 1955.
    Η ΕΟΚΑ έκανε όλους τους Κύπριους Έλληνες, Ελλαδίτες,  αλλά και ανά τον κόσμο Έλληνες και φιλέλληνες να είναι υπερήφανοι για μια ακόμα χρυσή σελίδα στο βιβλίο των Ελλήνων ηρώων που γράφετε χιλιάδες χρόνια τώρα και θα συνεχίσει να γράφεται μέχρι να πέσει και το τελευταίος Έλληνας Λαϊκός Εθνικιστής. 
    Σαν Πρωταπριλιάτικο αστείο ακούστηκε η είδηση για τις πρώτες επιθετικές ενέργειες του Στρατηγού Γρίβα, του Δράκου, του Αυξεντίου και των παλικαριών τους. Δεν άργησε όμως η σπίθα της ΕΟΚΑ να γίνει πυρκαγιά και από λίγα ένοπλα τμήματα στην αρχή της, να γίνει μαζικό κίνημα αντίστασης. 
Είναι ανατριχιαστικές οι μαρτυρίες των Άγγλων αξιωματικών που ανέφεραν χτυπήματα σε πλατείες με εκατοντάδες κόσμο αυτόπτες μάρτυρες, αλλά κατά την έρευνα να μην είδε κανένας τίποτα και το όπλο του χτυπήματος να έχει αλλάξει δεκάδες χέρια μέχρι να χαθούν τα ίχνη του. Χτυπήματα στο κέντρο των πόλεων, που είχαν ως υπόπτους από ενενήντα ετών υπέργηρους μέχρι και παιδιά Δημοτικού! Δεν ήξεραν ποιος θα κάνει το χτύπημα και ποιος θα βοηθήσει στο να μη βρεθούν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Στην κορύφωση του Αγώνα της ΕΟΚΑ, οι Άγγλοι αξιωματικοί, είχαν συνοδεία ένοπλου φρουρού ακόμα και έξω από την πόρτα της τουαλέτας του σπιτιού τους. 
   Στην ομιλία, έγινε στρατιωτική ανάλυση τακτικών και τρόπου δράσης της Οργάνωσης ενάντια στους Βρετανούς βαρβάρους, αλλά και στους Μογγόλους Τούρκους αργότερα, μιας και το είδος του Αγώνα ήταν διαφορετικό.

    Τώρα, η Κύπρος περνάει μια νέα φάση σκλαβιάς και επιδρομής βαρβάρων. Προσπαθούν να αποδυναμώσουν το δεύτερο Ελληνικό κράτος μετά την εξαθλίωση της Ελλάδας. Το κίνημα μας, οι αγωνιστές του, είτε στον Ελλαδικό χώρο, είτε στην Κύπρο (ΕΛΑΜ) θα πρέπει να αναλογιστούμε την ευθύνη που φέρουμε από το αίμα των θυσιασμένων αγωνιστών της ΕΟΚΑ και όλων των μαχητών που μας χάρισαν την ελευθερία μας, τα παιδιά μας που πρέπει να μεγαλώσουν ελεύθερα και να γεννηθούν ακόμα ποιο ελεύθερα. Την υποχρέωση του να γίνουμε και εμείς ήρωες ώστε να μεταλαμπαδεύσουμε την φλόγα της Ελευθερίας και της Φυλής μας. Εμείς θα γίνουμε για ακόμα μια φορά οι σωτήρες και οι φύλακες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Κανένας δεν πρέπει να κάνει πίσω, οι συνέπειες των όσων μας επιβάλουν είναι ίδιες με τις συνέπειες που είχε η Βρετανική κατοχή το 1955 και η εισβολή αργότερα των Τούρκων και την επανασύσταση της ΕΟΚΑ. Είπαμε ότι δεν διαχωρίζουμε ΕΟΚΑ Ά και ΕΟΚΑ ΄Β αλλά αν έτσι πρέπει να γίνει, είναι σαφές τότε ότι δεν μας μένει τίποτα άλλο πλέον…
ΕΟΚΑ ΄Γ ΤΩΡΑ!