2 Απρ 2012

Τοπικά παντελώς αποβλακωμένοι ή Εθνικά επικίνδυνοι;


Ο Νομός έχει την ευλογία και την κατάρα να παίζει τον ρόλο του προπυργίου ανάμεσα στο αστικό κέντρο της Μακεδονίας και των κατά τα αλλά φιλικών και χαρωπών γειτόνων μας. Η συμπεριφορά μας όμως θυμίζει πιο πολύ τον φτωχό συγγενή που προσπαθεί να ξεκλέψει κάνα κομμάτι ψωμί είτε από τον συντοπίτη μας είτε να ΄΄ επωφεληθεί ΄΄ από την χαμηλή τιμή αγαθών των πάντα έτοιμων να δεχτούν τα Ελληνικά ευρώ, γειτόνων μας.
Φτάσαμε στο σημείο να υποτιμάμε την νοημοσύνη μας και να περνάμε σε άλλο κράτος, να κάνουμε δεκάδες χιλιόμετρα παραπάνω για να γεμίζουμε τα αυτοκίνητα βενζίνη, να φτιάχνουμε τα χαλασμένα δοντάκια μας, να γεμίζουμε τα ψυγεία τρόφιμα να κάνουμε εκδρομές ημερήσιες για τον φθηνό αγοραίο έρωτα αλλά και πλέον και για την διασυνοριακή διασκέδαση τύπου κλαμπάκι δίπλα στο Καζίνο και φυσικά τζόγο στις ρουλέτες και τα τραπέζια του blackjack του.
Φυσικά οι τοπικοί άρχοντες κατά καιρούς προσπαθούν να μας πείσουν με διάφορα σλόγκαν να τιμήσουμε την τοπική αγορά ΧΩΡΙΣ να δίνουν ποτέ την δυνατότητα στους τοπικούς εμπόρους – επαγγελματίες πραγματικά να προσφέρουν. Οι υπόλοιποι τρέχουμε ''απέναντι'' χωρίς να σκεφτούμε ΠΟΤΕ πως συμβάλουμε και στην καταστροφή μας ταΐζοντας τα ''σκυλιά'' που καραδοκούν.
Μήπως τελικά το πρόσχημα της χαμηλής τιμής κρύβει την εθνική αποβλάκωση μας; Μήπως εμείς οι ακρίτες έχουμε σπάσει τις ιστορικές μας ρίζες και χάσαμε τις μνήμες αυτών που πάθαμε πριν έρθουμε να εγκατασταθούμε στην Μακεδονία και συγκεκριμένα στο Κιλκίς;
Πόντιοι, Μικρασιάτες, Βλάχοι, Καυκάσιοι, Σαρακατσάνοι ακόμα και Κρητικοί που πολέμησαν για αυτά τα χώματα θα πρέπει να παραδεχτούμε έστω και τώρα το λάθος και να αλλάξουμε πορεία. Το να είμαστε την καταγωγή Έλληνες δεν αρκεί για να συνεχίσουμε να ζούμε εδώ.
Δεν χρειάζεται να γίνει καμία αδιανόητη επανάσταση απλά τιμήστε τα χωριά σας και τον ΤΟΠΟ σας με ελάχιστη προσπάθεια. Πόσοι αγανακτήσατε από την φυγή τον τοπικών επιχειρήσεων σε Σκόπια και Βουλγαρία; Έφταιγε μόνο η ΄΄ πολιτεία ΄΄;
Η πολιτεία και οι τοπικοί άρχοντες έχουν ξεγράψει τον Νομό μας εδώ και δεκαετίες και η τύχη ΜΑΣ ως τόπος είναι ΜΟΝΟ στα χέρια μας.
Αν όλα αυτά είναι παράλογα και αδιανόητα για εμάς, δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε γιατί ακόμα η βλακεία δεν έχει ποινικοποιηθεί.

Επιστολή από ''Κόκκινος Νίντζα''