9 Μαρ 2012

Έχει έρθει ο καιρός να πραγματοποιηθεί κάποια προφητεία;


Εκατοντάδες χρόνια οι Τούρκοι, οι Βρετανοί αλλά και λοιποί φίλοι και εχθροί μας κανόνιζαν την εξωτερική τους πολιτική με βάση τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της μεσογείου στο Αιγαίο και στο Ιόνιο.
Βλέπαμε ως παρατηρητές την Μ. Βρετανία να μας έχει σαν αποικία και να μας παίζει στα ζάρια από την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι και σήμερα.
Βλέπαμε τους Τούρκους να μιλάνε για Τουρκική Κρήτη και Γαύδο και λέγαμε ότι είναι ανιστόρητοι και άσχετοι.
Οι άσχετοι της υπόθεσης ήμασταν μόνο εμείς που ενώ ο κόσμος το είχε βούκινο το ότι ήμαστε ΓΕΜΑΤΟΙ με υδρογονάνθρακες εμείς υποταγμένοι σε συμβόλαια που υπέγραψαν οι ''εθνοπατέρες'' μας κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου λέγοντας ότι τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια ήταν στην φαντασία μας. Για τα πετρέλαια της Θάσου για παράδειγμα,έλεγαν ότι αρκούν για μερικά χρόνια μόνο και συνεχίζουν να αποδίδουν δεκαετίες τώρα.
Τι έγινε ξαφνικά και όλοι λένε ότι υπάρχει πετρέλαιο;
Τι έχει αλλάξει και από μύθος τα κοιτάσματα έγιναν πραγματικότητα;
Έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να γίνει πλούσια;
Έχει έρθει ο καιρός να πραγματοποιηθεί κάποια προφητεία;
Ας μη γελιόμαστε. Ο λόγος που τα πετρέλαια από μύθος έγιναν πραγματικότητα και ο λόγος που ήρθε η ώρα να τα βγάλουν, είναι γιατί ξέρουν ότι τώρα η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα όφελος. Ξέρουν ότι τώρα η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τίποτα. Ξέρουν ότι το σχέδιο τους έχει φθάσει στην τελική ευθεία και πως με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο είναι παραδεδομένα στα πόδια τους.
Το κακό με τους υδρογονάνθρακες όμως είναι ότι είναι εύφλεκτοι.