5 Μαΐ 2015

Χ. Χατζησάββας: Χρειαζόμαστε πρωτογενή παραγωγή για την επανεκκίνηση της οικονομίας - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Βουλευτής Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας τοποθετήθηκε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με το νομοσχέδιο για την βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας ζάχαρης.

Ο Συναγωνιστής Χατζησάββας τόνισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία που μεσουρανούσε έφτασε σε αυτήν την κατάσταση, καθώς ζητήθηκε από την Ε.Ε. μείωση 50% της παραγωγής. Η Ελλάδα, πάντα υπάκουη στις ευρωπαϊκές επιταγές, προσέτρεξε να πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη παράλογη εντολή.
Οι νέοι αγρότες εάν βασιστούν στις επιδοτήσεις δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα τεύτλα, αλλά θα καταργηθούν ακόμα και το βαμβάκι και ο καπνός, όπως έγινε και στον νομό Κιλκίς. Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης για το πώς κατέληξε η Ελλάδα να μην παράγει τίποτα. Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία υπέστησαν τις επιπτώσεις, όπως μειώσεις μισθών και ανεργία.
Από την εφαρμογή των μνημονίων ευνοούνται κάποιες ισχυρές εταιρείες και όμιλοι, καθώς έχουμε διαγραφή χρεών για πρόστιμα από φορολογικούς ελέγχους, πράξεις λαθρεμπορίου, πλαστά τιμολόγια. Η Χρυσή Αυγή επιμένει πως βασικός παράγοντας για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η πρωτογενής παραγωγή, άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εθνική πολιτική.



Εν συνεχεία, ο Συναγωνιστής τοποθετήθηκε σχετικά με τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.