15 Μαΐ 2015

Χρ. Χατζησάββας: Ομιλία στη βουλή για Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ΚΑΡΙΝΑ


Ο βουλευτής Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στήν οικονομική ομηρία των πρώην εργαζομένων στο εργοστάσιο ΚΑΡΙΝΑ και επίσης για το σημαντικό θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της εντατικής και καταστροφικής αποβιομηχανοποίησης της χώρας μας.




Η συγκεκριμένη βιομηχανία κάποτε μεσουρανούσε και μονοπωλούσε αλλά κατόπιν εντολών της κοινής οικονομικής αγοράς, για μείωση της παραγωγής της σε ποσοστό 50%, έκλεισε. Επιπλέον, η Κοινή Αγροτική Πολιτική οδήγησε τους Έλληνες αγρότες στον μονόδρομο των επιδοτούμενων καλλιεργειών, γεγονός που έπληξε καίρια την πρωτογενή παραγωγή.
Θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι η σωτηρία και η εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης θα προκύψει από τους αγρότες και την αύξηση παραγωγής ζαχαρότευτλων. Ωστόσο, το εν λόγω σχέδιο δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί αφού η πολιτεία αδρανεί και δεν έχουν υπογραφεί τα σχετικά συμβόλαια μεταξύ καλλιεργητών και τραπεζών. Ως προς την ρύθμιση των χρεών, επεσήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα κατά περίπτωση, καθώς κάποιοι επωφελήθηκαν -με αθέμιτο τρόπο- από τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες εις βάρος του ανταγωνισμού, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που, ενώ υπήρξαν συνεπείς στις φορολογικές και οικονομικές τους εισφορές απέναντι στο κράτος, επλήγησαν από την μνημονιακή λαίλαπα.
Ως προς το θέμα των λαϊκών αγορών, τόνισε ότι γίνεται μετάθεση ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων, κάτι που πλήττει τους πραγματικούς παραγωγούς και τον υγιή ανταγωνισμό των αγροτών.
Τέλος, ο συναγωνιστής Χατζησάββας υπενθύμισε ότι η Χρυσή Αυγή, το μόνο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στην χώρα, θεωρεί τον πρωτογενή τομέα, τους αγρότες, τους αλιείς, τους κτηνοτρόφους, τους εργάτες το συστατικό στοιχείο για την επιτυχή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, με βασικό καταλύτη μια σωστή εθνική πολιτική μιας πραγματικά εθνικής κυβέρνησης, κάτι που μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να εγγυηθεί.