17 Μαΐ 2015

Χρήστος Χατζησάββας: Το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας στέλνει τους Έλληνες στα Σκόπια - ΒΙΝΤΕΟ



Ο βουλευτής Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας, στην επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, έθεσε το σοβαρό θέμα της μαζικής μετακίνησης των Βορειοελλαδιτών στα Σκόπια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, προς αναζήτηση φθηνών αγαθών και υπηρεσιών.

Αυτή η μετακίνηση έχει σοβαρό αντίκτυπο σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους της χώρας μας, ενώ παράλληλα τίθεται σε κίνδυνο η υγεία όσων προσφεύγουν εκεί, αφού υψηλή θέση στις προτιμώμενες υπηρεσίες κατέχουν κυρίως οι επισκέψεις σε ιατρικά-οδοντιατρικά κέντρα και σε χειρουργικές κλινικές, αμφιβόλου ποιότητας.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διατύπωσε τα ερωτήματα ποιες ενέργειες θα γίνουν ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους με τις επισκέψεις σε τέτοιου είδους κλινικές και ιατρικά κέντρα, και αν προτίθεται ο υπουργός Υγείας να έρθει σε συνεννόηση με τους οδοντιατρικούς συλλόγους, ώστε οι Έλληνες να μην καταφεύγουν στα Σκόπια για τις εν λόγω -χαμηλού κόστους αλλά επικίνδυνες- ιατρικές υπηρεσίες.
Ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών, κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας και δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει την στελέχωση των εκεί περιοχών με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, τόνισε ότι θα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τους οδοντιατρικούς συλλόγους, χωρίς να αποσαφηνίσει όμως πώς θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το εν Ελλάδι υψηλό κόστος των ιατρικών υπηρεσιών σε σύγκριση με τις τιμές των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.