30 Οκτ 2017

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ:Ο ΕΦΚΑ στραγγαλίζει τους συνεπείς Έλληνες φορολογούμενους



Εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι συντάξεων περιμένουν έως και τέσσερα χρόνια για να πάρουν την σύνταξη τους. Έχουν βγει από την επιχειρηματική δραστηριότητα ή έχουν σταματήσει να παίρνουν μισθό και έχουν αφεθεί στην μοίρα τους να βρούνε τρόπους επιβίωσης.

Την ίδια ώρα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, διαφωνούν για το αν ο αριθμός τους είναι 300 ή 100 χιλιάδες. Τους είναι αδύνατο να κατανοήσουν ότι για ένα κοινωνικό Κράτος και μόνον ένας που να μην έχει μισθό, σύνταξη, στέγη ή φαγητό, είναι αποτυχία! Θα πρέπει η πολιτεία να καταβάλει άμεση και μέγιστη προσπάθεια για να δοθεί δίκαιη και μόνιμη λύση. Ανύπαρκτη είναι επίσης και η ιατροφαρμακευτική ανταπόδοση των εισφορών.


Η τεκμηρίωση από την κυβέρνηση της υποτιθέμενης επιτυχίας του ΕΦΚΑ, βασίζεται μόνο σε καταγραφή ανόδου των εσόδων, τόσο ψυχρά με αριθμούς και ποσοστά. Επιτυχία φαντάζει η θετική πορεία των αριθμών, μέσα στην στενά τεχνοκρατική λογική των αστικών κομμάτων του «μνημονιακού τόξου» και αδυνατούν να σχηματοποιήσουν μέσα στο μυαλό τους την εικόνα των εξοντωμένων μικρομεσαίων ελευθέρων επαγγελματιών, των μισθωτών και των συνταξιούχων καθώς και των λουκέτων σε επιχειρήσεις και μαγαζάκια.

Αυτό ακριβώς παθαίνει η κοινωνία όταν υπάρχει αύξηση εσόδων, από εισπράξεις εισφορών και φόρων, μέσω εκβιασμών και κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών. Οι αριθμοί λοιπόν αυτοί παρουσιάζονται ως άγγελοι επιτυχίας και πλεονασμάτων, ενώ από πίσω υποκρύπτουν δυστυχία και ανθρώπινο πόνο μέσα σε μια αγορά που αιμορραγεί από παντού.

Όποιοι τρέχουν και φιλάν τα χέρια υπουργών και υφυπουργών για τις χαμηλές εισφορές που πληρώνουν στον ΕΦΚΑ, είναι κυρίως αυτοί οι οποίοι δουλεύουν «μαύρα» χωρίς παραστατικά, χωρίς να χτυπάνε αποδείξεις, παρουσιάζοντας μικρότερο κύκλο εργασιών. Αποτέλεσμα; Όσο περισσότερο φοροδιαφεύγουν κάποιοι, τόσο λιγότερο πληρώνουν και ΕΦΚΑ!

Αυτοί οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις εισφορές τους γιατί η δουλειά τους δεν πηγαίνει καλά, σε καμία περίπτωση δεν θα τρέξουν να φιλήσουν τα χέρια υπουργών που υπέγραψαν μνημόνια και τους καταδίκασαν σε οικονομικό μαρασμό, αυτούς και τις οικογένειες τους.

Όμως οι συνεπείς επαγγελματίες που έχουν την δυνατότητα να είναι και φορολογικά και ασφαλιστικά συνεπείς, έστω και με μηδενικά καθαρά κέρδη ή και ζημίες, εξοντώνονται, πληρώνουν φόρους και προκαταβολές φόρων και τους θεωρούν πλούσιους, εντάσσοντας τους στην ανώτερη βαθμίδα εισφορών στον ΕΦΚΑ.

Στην επιτροπή της βουλής αναφέρθηκε ότι το σύστημα «Ήλιος» το οποίο καταγράφει ανά μήνα την καταβολή συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, δίνει στοιχεία ΜΟΝΟ από την δημιουργία του και μετά, οπότε αποτυπώνει την «Μνημονιακή» εποχή. Στην πραγματικότητα όμως η Μνημονιακή αυτή εποχή που ζούμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της εποχής που προηγήθηκε των μνημονίων και του «Ήλιος», οπότε η καταγραφή, του τι συνέβαινε πριν το σύστημα «Ήλιος» είναι η ίδια η εποχή που ζούμε και η κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Δεν χρειάζονται κανένα μηχανογραφικό σύστημα «Ήλιος» για να κατανοήσουν οι σημερινές γενεές Ελλήνων, τι φταίει για την κατάντια την δική τους και της πατρίδας μας.

Είναι ξεκάθαρο οτι άλλαξαν,απλά, οι διαχειριστές των αντεθνικών εντολών που έρχονται από εγχώρια και «ξένα» συμφέροντα και εξαθλίωσαν τον Έλληνα ελεύθερο επαγγελματία, μισθωτό και συνταξιούχο.

Η εφαρμογή των εντολών λοιπόν, των υπηρετών του Ευρώ, ξεκάθαρα, δεν είναι για το δικό μας καλό αλλά μόνο για το καλό της Ζώνης του Ευρώ και φυσικά της τσέπης τους!

Χατζησάββας Χρήστος