17 Μαρ 2015

Αίτημα Χρυσής Αυγής για ακρόαση του Γ. Ρωμανιά για το κούρεμα των αποθεματικών των Ταμείων


Αίτημα Χρυσής Αυγής για ακρόαση του Γ. Ρωμανιά για το κούρεμα των αποθεματικών των Ταμείων
Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, προχώρησε σε μία αποκάλυψη σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, δηλώνοντας ότι το συνολικό "κούρεμα των αποθεματικών των Ταμείων, μετά το PSI, έφθασε το 75%!

«Έγινε το PSI. Γνωρίζουμε ότι "κουρεύτηκαν" τα αποθεματικά και κόπηκε από 40% μέχρι 55% των αποθεματικών. Αυτά που έμειναν, τα υπόλοιπα που έμειναν, την επομένη, άλλαξε ο τρόπος αποτίμησης και είχαμε νέο "κούρεμα". Είχαμε "κούρεμα" του "κουρέματος". Το συνολικό "κούρεμα" ήταν 75%», τόνισε ο κ. Ρωμανιάς.
Για να ξεκαθαριστεί τι τελικά έχει γίνει για το μείζον αυτό ζήτημα η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα αίτημα προς την Πρόεδρο της Βουλής για άμεση σύγκληση των αρμοδίων επιτροπών και ακρόαση επί του ζητήματος τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Ρωμανιά.
Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο:
Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΘΕΜΑ: «Έκτακτη σύγκληση Επιτροπών»
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Μετά την δημόσια δήλωση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την διαδικασία κουρέματος των αποθεματικών των ταμείων μετά το PSI, προκύπτει τεράστιο θέμα όσον αφορά το ύψος και την διαδικασία του κουρέματος.
Επειδή η Βουλή πρέπει να λάβει γνώση των στοιχείων που επικαλείται ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Επειδή κατ’ άρθρο 41Α Κανονισμού της Βουλής, «για την υποβοήθηση του ασκουμένου από την Ολομέλεια κοινοβουλευτικού ελέγχου δύνανται οι διαρκείς επιτροπές να καλούν σε ακρόαση Υπουργούς ή και τους αρμόδιους Υφυπουργούς και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με οποιαδήποτε ιδιότητα θεωρούν χρήσιμο για το έργο τους, εφόσον το αντικείμενο της ακρόασης περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητα της οικείας επιτροπής».
Για τους λόγους αυτούς, αιτούμεθα να συγκληθεί άμεσα σε έκτακτη κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να κληθεί σε ακρόαση ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργος Ρωμανιάς, προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεών του.
Μετά τιμής,

Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή