9 Αυγ 2013

Άλλο έξυπνος και άλλο πονηρός.


Το πόσο έξυπνοι είναι οι ψηφοφόροι κάθε κόμματος μπορεί να μοιάζει οτι κρίνεται αντικειμενικά, αλλά ξέρουμε καλά πόσο υποκειμενική είναι η κρίση όταν μεσολαβούν τα ΜΜΕ ή οταν γίνεται απο στελέχη και υποστηρικτές συγκεκριμένων κομμάτων.
Πάντα ΄΄οι δικοί τους΄΄ είναι οι πιο, έξυπνοι, οι πιο μορφωμένοι, οι πιο όμορφοι, οι πιο άξιοι μα πάνω από όλα οι πιο μετριοπαθείς και ταπεινοί.
Το πρόβλημα δεν έχει σχέση με την αντικειμενικότητα ή την υποκειμενικότητα του θέματος, από την στιγμή που είναι λάθος επί της αρχής του. Πως να κρίνει κάποιον αν είναι έξυπνος ή χαζός όταν έχεις μπερδέψει την εξυπνάδα με την πονηριά ή και την κουτοπονηριά;
Αν εννοούν ότι εμείς της Χρυσής Αυγής δεν διαθέτουμε την απαραίτητη πονηριά για να φτιάξουμε πολιτικά μαγαζάκια έχουν δίκαιο.
Ότι δεν έχουμε την πονηριά να κουβαλάμε μαύρες βαλίτσες ή χαρτόκουτα Πάμπερς με ΄΄τούβλα΄΄ εκατομμυρίων, έχουν δίκαιο.
Ότι δεν έχουμε την πονηριά να παίρνουμε μίζες απο αεροπλάνα και βαπόρια, πυραυλικά συστήματα, άρματα και υποβρύχια. Δεν έχουμε την πονηριά να τα αρπάζουμε από χρηματιστηριακές κομπίνες και ομόλογα, μέχρι και μίζες για έκδοση αδειών καντίνας, έχουν δίκαιο.
Δεν ήμαστε η πονηρή αλεπού που επάνω στο αίμα των εργατών, των μισθωτών και των ελευθέρων επαγγελματιών έστησε βαριές βιομηχανίες παραγωγής πλούτου μέσα από χρηματισμούς και μίζες. Δεν ήμαστε η πονηρή αλεπού που πάνω στο αίμα των Κυπρίων αδελφών μας έστησε Αττίλες(όχι σε διάστημα πέντε ημερών, κατά Βουλτέψη) για ηρωική εγκαθίδρυση της νέας βασιλευομένης καταστροφικής δημοκρατίας. Ναι βασιλευομένης, φτιαγμένη από την πονηρή αλεπού που αντί για μια βασιλική οικογένεια μας έφερε 2-3 που εναλλάξ ανεβαίνουν στον θρόνο της αστικής αυτής παρακμής δεκαετίες τώρα. Αυτά είναι τα κατορθώματα των πονηρών αντιπάλων μας και καθόλου δεν ντρεπόμαστε που δεν τους φθάνουμε σε ελιγμούς και κωλοτούμπες, δεν το επιδιώκουμε άλλωστε.
Θα πρέπει να θυμούνται όμως κάτι...
 <<
πόλλ΄οἶδε ἀλώπηξ, ἀλλ΄ἐχῖνος ένα μέγα>>
΄΄ Πολλά γνωρίζει η αλεπού, ο σκαντζόχοιρος μόνο ένα. 
                          ΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ! ΄΄ (Αρχίλοχος)

Χ.Χ