24 Ιαν 2013

Ειδομένη - Κιλκίς. Επάνω στα σύνορα με Σκόπια.



Στον ακριτικό νομό του Κιλκίς έχουμε δεχτεί πολλές φορές καταγγελίες για χωριά στα οποία κατά αγέλες εφορμούν Βούλγαροι και Σκοπιανοί με σκοπό το πλιάτσικο και τις κλοπές. Αυτό που μας έκανε όμως μεγάλη εντύπωση είναι μια έκκληση για βοήθεια από επιτροπή κατοίκων οι οποίοι μας είπαν ότι το χωριό τους που είναι επάνω στα σύνορα με τα Σκόπια, έχει καταληφθεί από Πακιστανούς!
Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο Κιλκίς, ο Επικεφαλής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δυο εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας του κινήματος, πήγαν να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος και να δει αν ευσταθούν οι καταγγελίες για την Ειδομένη, τους Ευζώνους και άλλα μικρά χωριά της περιοχής.
Οι κάτοικοι μας υποδέχτηκαν σαν απελευθερωτές! ''Ούτε στις κεντρικές πλατείες των χωριών και με το φως της ημέρας δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας να παίξουν δίχως τον φόβο των δεκάδων μεταναστών που υπάρχουν σε κάθε χωριό.'' Μας δήλωσαν οι κάτοικοι των χωριών.
Τα ''φαλακρά'', από τα εκατομμύρια κόσμου που τα περπάτησε, μονοπάτια των δουλεμπόρων γνωστά και ορατά ακόμα και από αεροφωτογραφία.
Οι Έλληνες συνεργάτες γνωστοί.
Τα καταλύματα και χώροι συγκέντρωσης τους γνωστά.
Γνωστά σε όλους,εκτός από την αστυνομία.
Δυο αστυνομικοί σε κάθε βάρδια( οι περισσότεροι είναι στην FRONTEX στον Έβρο) στην ευρύτερη περιοχή και δυο στρατιώτες στο φυλάκιο. Αν αυτή δεν είναι γελοία κατάσταση κράτους, τότε τι είναι;
Εμείς όμως, μέσα σε καταρρακτώδη βροχή περάσαμε από όλα τα χωριά της περιοχής για να τονώσουμε το ηθικό των κατοίκων των ρημαγμένων χωριών της Μακεδονίας( που είναι μία και όχι πολλές) Όπως είπε ο Τσιάρας(της κυβέρνησης) μέσα στην βουλή.
Αν βέβαια θέλουν να δώσουν ονόματα στην τεμαχισμένη αρχαία Μακεδονία και θέλουν να έχουν μέσα και την λέξη Μακεδονία, ας την πουν ''Σκλαβωμένη Μακεδονία'' για να ήμαστε και γεωγραφικά και ιστορικά και Εθνικά σωστοί!