9 Ιουλ 2012

Η Σφαγή της Ποντοκερασιάς ΚιλκίςΤην νύχτα της 5ης Ιουλίου 1946 και ενώ οι μάχες ,μεταξύ Στρατού και συμμοριτών του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, μαίνονταν σε όλη την Ελλάδα, δυο λόχοι Ελλήνων στρατιωτών είχαν στρατοπεδεύσει στο χωριό Ποντοκερασιά Κιλκίς. Ο καταυλισμός περικυκλώθηκε από συμμορίτες την ώρα που οι στρατιώτες κοιμόταν. Τρεις από τους τέσσερις σκοπούς πρόδωσαν τον Ελληνικό στρατό και άφησαν συμμορίτες να μπουν στον καταυλισμό. Μαζί με τους σκοπούς άλλοι 40 στρατιώτες των δυο λόχων είχαν ήδη ενταχθεί στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ αλλά δεν το είχαν φανερώσει. Όλοι οι υπόλοιποι στρατιώτες,παιδιά Ελλήνων που πήγαν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, δέθηκαν πισθάγκωνα και με μαχαίρια και τσεκούρια εκτελέστηκαν μέχρι τελευταίου. Έναν 22χρονο στρατιώτη που προσπάθησε να αντισταθεί τον έκαψαν ζωντανό. Στο χωριό είχε και τον σταθμό χωροφυλακής της περιοχής ο οποίος κάηκε και γκρεμίστηκε συθέμελα ενώ η ομάδα χωροφυλακής που ήταν εκεί σφαγιάστηκε. Ένας στρατιώτης από το Ν. Αγιονέρι Κιλκίς ο Τσινασλανίδης Ιορδάνης του Πέτρου που μερικού μήνες πριν είχε δει τον αδερφό του σε ομαδικό τάφο σε άλλη περιοχή του Κιλκίς, κατάλαβε οτι δεν πρόκειται να ζήσει κανένας αιχμάλωτος και αντέδρασε αιφνιδιάζοντας τους προδότες, έσπρωξε τον συμμορίτη που μπήκε στην σκηνή του και έφυγε από τον καταυλισμό όχι από τον δρόμο άλλα από την απότομη πλαγιά όπου δεν μπόρεσαν να τον ακολουθήσουν, και όλα τα ανωτέρω είναι μαρτυρίες δικές του.
Κλιμάκιο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με 25 μελή αντιπροσωπεία της Τ.Ο Κιλκίς έδωσαν το παρών και κατέθεσαν στεφάνι μαζί με τους συγγενείς των νεκρών παιδιών που έπεσαν ακολουθώντας τον όρκο τους στην πατρίδα, αλλά κανένας άλλος πολιτειακός ή πολιτικός παράγοντας και φυσικά ούτε στρατιωτικός δεν παραβρέθηκε εκτός από τον Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.


Ακολούθησε η 1η οργανωτική συνδιάσκεψη της Τ.Ο Κιλκίς όπου ο Υπεύθυνος του κινήματος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έδωσε τα πλαίσια στα οποία θα κινηθεί το κίνημα μας για να κάνει πράξη τα όσα λέμε δεκαετίες τώρα, αλλά και την στάση μας απέναντι σε νέα ζητήματα της κοινωνίας μας, με προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική υπέρ του Έλληνα και την ασφάλεια του. Δόθηκε επίσης για ακόμα μια φορά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Κιλκίς έχει άμεση σχέση με την δραστηριότητα των Σκοπιανών αλλά και των πρακτορίσκων τους εντός των Ελληνικών συνόρων και οτι θα ήμαστε εκεί σε όποιο κάλεσμα γίνει για να μην αφήσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας να κλαπεί.