14 Νοε 2015

Χατζησάββας: ΟΧΙ στο κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου και Αξιούπολης Κιλκίς



Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Κιλκίς σχετικά με την απόφαση να κλείσουν δύο αστυνομικά τμήματα, μείζονος σημασίας στον Νομό μας.




Θέμα: «Σχετικώς με το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου και Αξιούπολης στο νομό Κιλκίς»

     Στις αρχές του 2015 εκδόθηκε η απόφαση της παύσης λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων του Μαυρονερίου και της Αξιούπολης στο νομό Κιλκίς. Η απόφαση δε, προήλθε από πρόταση του τέως Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς. Το Αστυνομικό Τμήμα του Μαυρονερίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο, εξυπηρετώντας αυτήν την περιοχή του νομού, η οποία απέχει αρκετά από το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σάντας ή της πόλης του Κιλκίς. Επίσης εξυπηρετεί χωριά τα οποία βρίσκονται εκτός των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (τόσο όσον αφορά τη νέα, όσο και την παλαιά Εθνική οδό). Το κυριότερο είναι ότι η ύπαρξή του αποτρέπει οπωσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές ατόμων που εκδράμουν από όμορες χώρες και διέρχονται από τις κομβικές διασταυρώσεις Βαθύλακου – παλαιού Αγιονερίου και Νέου Αγιονερίου.
     Παρόμοιοι λόγοι δικαιολογούν και την ανάγκη ύπαρξης Αστυνομικού Τμήματος στην Αξιούπολη. Οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από το μεταναστευτικό πρόβλημα στην κοντινή περιοχή Ειδομένη – Εύζωνοι, καθώς και η τοπογραφική θέση του Α.Τ. Αξιουπολης, επιτάσσουν την συνέχεια της λειτουργίας του.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1.       Θα εφαρμοσθεί, τελικά η απόφαση για το κλείσιμο των δυο αυτών Α.Τ. και αν ναι, με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν ως προς την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών;
2.       Τι ενέργειες θα γίνουν για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν αν ισχύσει η απόφαση;


                                                                                                                 
Κόμμα:
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ημερομηνία:
27/10/2015
Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης:
29/10/2015
Καταθέτοντες:

Χατζησάββας Κωνσταντίνου Χρήστος

Υπουργεία:
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργοί:
  • Κουρουμπλής Παναγιώτης (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης)
  • Παρασκευόπουλος Νικόλαος (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)