5 Απρ 2012

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Τον τελευταίο μήνα έφθασαν στο κίνημα μας πολλές καταγγελίες από γονείς μαθητών σε σχολείο (Γυμνάσιο - Λύκειο) του νομού μας, για προπαγάνδα από καθηγήτρια υπέρ συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.
Στις καταγγελίες οι γονείς αναφέρουν ότι γίνεται σχεδόν καθημερινά αναφορά σε θέσεις πολιτικές. Έγινε εκδρομή σε σχολείο μεταναστών (λαθρομεταναστών για να μη γελιόμαστε). Τους γέμισαν τα μυαλά ενοχές για τους καημένους λαθρομετανάστες που ο ΚΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ τους μισεί.
Αυτό που έβγαλε εκτός εαυτού τους γονείς που το κατήγγειλαν όμως ήταν όταν έκανε την παρακάτω ερώτηση μέσα σε σχολική αίθουσα την ώρα του μαθήματος '' Τι θα ψηφίζατε αν μπορούσατε να ψηφίσετε τώρα;'' Φυσικά οι απαντήσεις των μαθητών του σχολείου που είναι σε χωριό με 99% δεξιές καταβολές δεν άρεσαν στην εκπαιδευτικό και με εκφράσεις τύπου οπισθοδρομικοί και στενόμυαλοι και αντιγραφή εκφράσεων από συνθήματα του αναρχικού χώρου με μίσος και απειλές(έμμεση αναφορά ότι αυτή σπάει κεφάλια αντιπάλων της),έδωσε στους μαθητές να καταλάβουν ότι ή είναι μαζί της ή είναι εναντίον της.
Ρωτάμε λοιπόν εμείς την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το αν είναι επιτρεπτό να γίνονται αναφορές σε κόμματα μέσα σε σχολεία να δέχονται φραστικές επιθέσεις μαθητές για τις απόψεις που πιθανότατα ακούν στο σπίτι τους και καμία ευθύνη δεν έχουν οι ίδιοι γι αυτές, αλλά μια εκπαιδευτικός έκρινε σωστό να τις ανασύρει και να τις κάνει αντικείμενο της κρίσης της.
Πόσο τυχαίο είναι το όλο θέμα όταν γίνεται σε μια περιοχή που το κόμμα για το οποίο κόπτεται η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν παίρνει ούτε μια ψήφο; Είναι σωστό να βάλουμε τις πολιτικές διαμάχες των κομμάτων και τις προσωπικές πολιτικές μας φιλοδοξίες μέσα στα σχολεία στα παιδιά μας; Δεν αναφέρουμε τα στοιχεία του σχολείου και της εκπαιδευτικού γιατί θεωρούμε ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η προπαγάνδα στα νέα Ελληνόπουλα και το θέμα θα λήξει εδώ. Δεν είναι δύσκολο ένα παιδί να αντιδράσει εκφράζοντας τελικά τις πολιτικές του απόψεις όταν ακούει κάθε μέρα να ειρωνεύονται την ιδεολογία που μπορεί να έχουν μέλη της οικογένειας του. Ποιος θα προστατεύσει μετά αυτό το παιδί από τους ''παντοδύναμους'' βαθμολογητές των επιδόσεων του;