5 Φεβ 2016

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ: Άμεση ενίσχυση Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς και Ασφαλιστικό σωμάτων ασφαλείας.



Ο βουλευτής Κιλκίς του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την πρακτική μετάθεσης αστυνομικών υπαλλήλων με εντοπιότητα από παραμεθόριους  νομούς, στους τόπους καταγωγής τους, χωρίς να γίνει χρήση του επιδόματος των 1000 ευρώ το μήνα και η ανάγκη εφαρμογής του μέτρου και στον νομό Κιλκίς.

Ο  βουλευτής αναλύει τους λόγους που η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς χρήζει ενίσχυσης λόγω των τεραστίων προσφυγικών ροών αλλά και το θέμα των λαθρομεταναστών που εγκλωβίζονται στο νομό μας, παραθέτει περιπτώσεις άλλων νομών που έχει πραγματοποιηθεί το μέτρο αυτό, και τονίζει ότι δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρά επεισόδια στην Ειδομένη, ανάμεσα σε λαθρομετανάστες με νεκρούς. Με την αύξηση δε των ροών την άνοιξη η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη, εάν δεν αυξηθεί η αστυνομική δύναμη στο Κιλκίς.   




Απαντώντας και στους αγωνιώδης προβληματισμούς των αστυνομικών και των ενστόλων γενικότερα, για το ασφαλιστικό τους, θέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προ των ευθυνών της και ζητάει, να μη δημιουργεί αντιπαράθεση ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες με τις αποφάσεις του ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών, εργασίας, κοινωνικών ασφαλίσεων ή όπως αλλιώς τον ονομάζει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Ο κλάδος των ενστόλων με υπηρεσίες ένοπλες ή αυξημένης επικινδυνότητας 24 ωρών, αλλά και νυχτερινά, δεν μπορεί να μένει μετέωρος ασφαλιστικά και να ισοπεδώνεται το ασφαλιστικό ταμείο που δεν είναι ελλειμματικό, αλλά παρουσιάζει πλεόνασμα και είναι υγιές. Ούτε μπορεί να υπολογίζει το σύνολο των ετών μισθολογικά για την τελική σύνταξη. 
Το ασφαλιστικό που μας επιβάλουν τα μνημόνια είναι ξεκάθαρα Εθνοκτόνο και δεν αφήνει κανένας να επιβιώσει, είτε αυτός είναι εργάτης, είτε αγρότης, είτε δημόσιος υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας.
Δεν πρέπει να περάσει και δεν πρέπει να αφήσουμε να υποδαυλίζουν την προδοτική ταξική πάλη στρέφοντας τον έναν κλάδο ενάντια στον άλλον ούτε να χρησιμοποιούν την αστυνομία σαν αερόσακο στις συγκρούσεις με τους αγρότες, που στην επαρχία τουλάχιστον οι αγρότες είναι αδέρφια και πατεράδες τους. 

Χατζησάββας Κ Χρίστος
Ν.Ο Χ.Α Κιλκίς - βουλευτής